Voeding

Een goede voeding voor uw dier is ontzettend belangrijk in alle fasen van het leven. Op onze praktijk verkopen wij voeding van de volgende merken voor hond en kat: Sterkliniek, Royal Canin en Hill’s. Dit zowel in brokjes als in natvoer. Voor konijnen en cavia’s verkopen we Selective voeding.

Gezonde dieren
Gezonde dieren krijgen voeding naargelang hun leeftijd en energiebehoefte. Pups en kittens hebben veel meer energie nodig vergeleken met een ouder dier. Kies daarom voor een pup- of kittenbrok voor een jong dier en voor een seniorvoeding voor een oud dier. Gesteriliseerde dieren hebben een trager metabolisme doordat ze geen hormonen meer aanmaken. Daarom is het belangrijk dat ze voeding krijgen met een lagere energie-inhoud, anders is de kans groot dat uw dier snel te dik wordt. Hou hier rekening mee met de voedingskeuze. Vraag uw dierenarts of paraveteriair om meer informatie.

Voeding met een medische indicatie
Er zijn een hoop aandoeningen waarbij een speciale voeding geadviseerd is. Onze merken hebben een uitgebreid assortiment. Voorbeelden zijn: niervoeding, gewrichtsvoeding, diabetes voeding, schildkliervoeding, voeding voor maagdarmaandoeningen, voeding voor allergische dieren, voeding voor dieren met huidproblemen, levervoeding, enzovoorts. Uw dierenarts zal u hier uitgebreid over adviseren.

Stervoer 1