Titeren (Vacci-check)

U zult er misschien wel eens van gehoord hebben: op dit moment is de zogenaamde Vacci-check ofwel titerbepaling erg populair. Hieronder leggen we uit wat dit precies is en wat de voor- en nadelen zijn.

Waarom is vaccineren belangrijk?
Een vaccinatie zorgt ervoor dat uw dier antistoffen opbouwt tegen bepaalde ziekteverwekkers, waardoor uw dier niet of minder ziek wordt. Daarnaast is het ook zo dat hoe meer dieren in Nederland gevaccineerd zijn, hoe beter de hele honden- en kattenpopulatie beschermd is. Dit heeft ook weer zijn weerslag op de gezondheid van mensen, omdat sommige dierziekten ook besmettelijk zijn voor de mens.

Vaccinatieschema hondVaccinatieschema kat
Pups: 6, 9 en 12 wekenKittens: 9 en 12 weken
Volwassen honden: jaarlijksVolwassen katten: jaarlijks

Wat is een Vacci-check ofwel titerbepaling?
Een Vacci-check is een bloedtest waarmee wordt gecontroleerd of uw hond (of kat) nog voldoende antistoffen in het bloed heeft, zodat vaccinatie mogelijk uitgesteld kan worden. Bij Sterkliniek Schouwen-Duiveland bieden we deze bloedtest aan. Of deze titerbepaling zinvol is voor uw dier is met name afhankelijk van de leeftijd en de vaccinatievoorgeschiedenis. Let op: de Vacci-check is geen vervanging voor vaccineren, maar kan eventueel samengaan met de jaarlijkse entingen (tegen de Ziekte van Weil en eventueel Kennelhoest moet sowieso jaarlijks worden geënt).

Welke ziektes worden getest?- Hondenziekte
- Leverziekte
- Parvo
Welke ziektes kunnen we niet testen?- Ziekte van Weil en Kennelhoest. Tegen deze ziektes moet sowieso jaarlijks worden geënt.
Wanneer kan ik mijn hond laten titeren?Overleg hierover het best even met uw dierenarts.
Wat kost het?€ 83,15 inclusief bloedname. Let op, de kosten voor de jaarlijkse vaccinatie komen hier nog bij.
Mag mijn hond naar een pension na een titerbepaling?Overleg hierover het best even met uw pensionhouder.

Voor meer uitleg of vragen neemt u best contact op met ons: 0111-412180.

_T2A4655 verkleind