Overgewicht

Ongeveer 35 tot 50% van de huisdieren heeft overgewicht (obesitas). Een veel voorkomend probleem dus. Overgewicht is niet goed voor de gezondheid en heeft een aantal nadelige gevolgen:

Risico's overgewicht
Kans op suikerziekte (Diabetes type 2) (met name katten)
Slijtage van gewrichten
Minder uithoudingsvermogen
Sneller ontwikkelen van vetbulten
Kans op huidproblemen

Het beste is dus om uw huisdier slank te houden. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging en voer volgens de richtlijnen. Daarnaast is het belangrijk dat u niet te veel tussendoortjes geeft.

Hieronder een aantal tips om uw dier te laten afvallen:
– Weeg de voeding van uw dier af. Achter op de zak van elke soort brokken staat een gewichtstabel. Zorg ervoor dat u afweegt voor het ideale gewicht van het dier (dus niet voor de overtollige kilo’s van uw hond of kat). Gebruik voor het afwegen een maatbekertje of eventueel een keukenweegschaal.
– Onze paraveterinair Lisette de Kok is gewichtsconsulente en kan uw huisdier helpen afvallen. Zij stelt voedingsrichtlijnen met u op en zorgt ervoor dat uw huisdier verantwoord gewicht verliest. De begeleiding is gratis bij afname van Royal Canin Satiety voeding.
– Let op met tussendoortjes. U kunt als tussendoortje het best wat van de eigen voeding geven. Trek dit dan af van het aantal gram (of het aantal calorien) wat u mag geven op een dag.
– Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. Ga elke dag wandelen met uw hond. Katten die naar buiten gaan, verbranden daar veel calorieën. Binnenkatten kunt u laten bewegen met spelletjes, laserlichtjes of voederballen.

U kunt uw dierenarts of assistente natuurlijk altijd om meer informatie of hulp vragen.

51381299_2455084151171657_8287664255520473088_n