Ons Team

Ingeborg Buitink – Dierenarts/Praktijkeigenaresse

Mijn naam is Ingeborg,

Sinds 1996 ben ik dierenarts. Ik heb in verschillende praktijken gewerkt tot ik in 2000 in Zierikzee terecht kwam. In 2002 ben ik mede eigenaar geworden en vanaf 2008, na het vertrek van Ken Buth sta ik alleen “aan het roer”.

Voor mijn studie diergeneeskunde heb ik landbouwschool gedaan en in de veehouderij gewerkt. Zo was ik onder andere cowgirl in de Verenigde Staten. Tijdens mijn studie heb ik gekozen voor de rundvee sector en ben ik officieel erkend herkauwer dierenarts.
In de praktijk heb ik mij ontwikkeld tot allround dierenarts en behandel ik gezelschapsdieren.

Thuis wonen mijn gezin en ik op een fruitteelt bedrijf. Ik heb twee kinderen en onze dieren bestaan uit twee honden genaamd Chuppa en Matti, 5 katten, 8 kippen en 14 Suffolk schapen. In de zomer komen daar nog heel veel lammetjes bij, erg leuk!

ingeborg zd 2 bewerkt

Maria de Nijs – Dierenarts

Mijn naam is Maria,

Na mijn afstuderen heb ik een “Small Animal Medicine and Surgery Internship” gevolgd aan The University of Georgia, Athens, USA.

Bij terugkomst in Nederland heb ik voor meerdere gezelschapsdieren praktijken gewerkt.

Na verhuizing naar Zeeland ben ik sinds 2000 werkzaam bij Sterkliniek Schouwen-Duiveland in Zierikzee. In de praktijk ben ik mede verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole die door Sterklinieken organisatie uitgevoerd wordt, middels een jaarlijkse visitatie. Mijn speciale interesse ligt bij de interne geneeskunde van gezelschapsdieren.

Tevens geef ik onderwijs aan studenten als “onderwijspractitioner” op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Maria zd bewerkt

Astrid Meijninger – Dierenarts

Mijn naam is Astrid,

Ik ben al bijna 16 jaar werkzaam bij deze praktijk en werk hier nog steeds met veel plezier. Het is erg leuk om alle mensen en dieren door de jaren heen te leren kennen.

Mijn passie is met name de chirurgische vaardigheden uitoefenen, tandheelkunde, orthopedische ingrepen en nu ook laparoscopie. Hiervoor volg ik regelmatig nascholingen om mijn kennis up to date te houden.

Naast de praktijk in Zierikzee ben ik regelmatig te zien in Burgh-Haamstede. Ik ben in mijn hart en nieren dierenarts en help u graag met een goede gezondheid van uw huisdier.

Astrid zd bewerkt

 

Dingena de Wijs – Dierenarts

Mijn naam is Dingena,

Ik ben sinds 2008 werkzaam bij Sterkliniek Schouwen-Duiveland als dierenarts. Binnen onze praktijk verzorg ik een aantal spreekuren in onze dependance in Burgh Haamstede, daarnaast opereer ik een ochtend per week in Zierikzee. Indien nodig val ik extra in voor collega’s die afwezig zijn.

Naast mijn werkzaamheden binnen de praktijk werk ik ook een aantal uur voor DAC Overschelde, hier houd ik me vooral bezig met de paarden.

Ik ben dierenarts geworden vanuit mijn liefde voor dieren en ik denk dat ik dat nog steeds uitstraal.

dingena zd 2 bewerkt

 

Lise van Hecke – Dierenarts

Mijn naam is Lise,

Al op hele jonge leeftijd wou ik dierenarts worden. Sinds juli 2018 is die kinderdroom uitgekomen en ben ik afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit van Gent. Sinds midden september ben ik het nieuwe gezicht in deze praktijk en sta ik bekend als de ‘Vlaamse dierenarts’ of kortweg ‘de Belg’.

Ik ben op dit moment nog voornamelijk bezig met mij toe te leggen op de eerstelijnsdiergeneeskunde. Zelf hebben we een hondje met huidklachten en epilepsie en ben daardoor erg geïnteresseerd geraakt in de dermatologie en neurologie. Ik zou mij daar in de toekomst dan ook graag wat meer in verdiepen.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziek. Ik speel zelf piano, fagot en sinds een paar jaar ook cello. Ook reizen, gezelschapsspelletjes spelen, gamen en lezen behoren tot mijn hobby’s.

Lise website

Babs de Roon – Paraveterinair

Mijn naam is Babs,

In 1989 ben in dienst getreden bij deze praktijk, maar zeker in Burgh Haamstede waar ik bijna dagelijks werkzaam ben. Het omgaan met eigenaren en hun huisdier vind ik erg leuk, het werk achter de balie heeft dan ook mijn voorkeur. Daarnaast ben ik ook druk achter de schermen. Gedurende het hele jaar hebben wij stagiaires, die begeleid ik tijdens hun stageperiode, daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de werkroosters van de assistentes.

Ik ben getrouwd en moeder van een zoon en dochter. We hebben een hond, katten en paarden. De paarden in alle soorten en maten, namelijk Shetlanders, een KWPN’r en Belgische trekpaarden. Samen met mijn gezin ga ik door stad en land naar men wedstrijden, mijn dochter is erg fanatiek in de mensport en zelf doe ik graag voor de hobby mee!

Babs zd bewerkt

 

Angelique van Rijn – Paraveterinair

Mijn naam is Angelique,

Sinds 1997 ben ik werkzaam bij deze praktijk. Sinds toen is er veel veranderd en ben ik met deze verandering meegegroeid. Mijn taken hebben zich met de jaren uitgebreid op meerdere vlakken. Tegenwoordig ben ik verantwoordelijk voor apotheek en inkoop . Daarnaast assisteer ik graag de dierenartsen bij hun operatieprogramma.

Mijn vrije tijd besteed ik grotendeels met mijn dochter Bodil, samen delen wij dezelfde hobby en passie; de paardensport! We hebben twee pony’s Binky & Touch,  zowel in springen als dressuur worden er regelmatig lessen gevolgd en gaan we naar de verschillende wedstrijden toe.  Iedere wedstrijd is altijd weer spannend als ik mijn dochter over de hindernissen zie vliegen, maar dat is het zeker waard als ik haar blije gezicht zie bij het winnen van een mooie prijs!    

angelique zd bewerkt

Monique de Vos – Dierenartsassistente

Mijn naam is Monique,

Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Sterkliniek Schouwen-Duiveland. Jullie zien mij grotendeels bij de balie, hier houd ik me voornamelijk bezig met het maken van afspraken, telefonie en te woord staan van klanten. Graag houd ik het overzicht over iedereen die binnenkomt en dat patiënten op tijd worden geholpen, een geordend spreekuur, daar houd ik van!

Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters! Beide meiden zijn fanatiek in het paardrijden. Thuis hebben we 3 pony’s, 2 honden en 2 katten.

Monique zd bewerkt

 

Dianne van den Heuvel – Paraveterinair

Mijn naam is Dianne,

Ik ben werkzaam als paraveterinair op deze praktijk. Ik heb mijn opleiding gedaan aan het Groenhorst College in Barneveld. In 1998 ben ik voor het eerst stage komen lopen hier op de praktijk. Daarna ben ik blijven hangen als invalkracht, waarna ik in 2000 in vaste dienst kwam.

Het leuke aan het werk vind ik dat het heel divers is. Vooral het “achter”werk vind ik erg leuk. Hieronder valt onder andere het assisteren bij operaties, de anesthesie regelen, verzorgen van opnamepatiënten, laboratorium en röntgenwerkzaamheden.

Verder ben ik extra geïnteresseerd in gedrag van hond en kat. Hiervoor heb ik al diverse cursussen gedaan. Met deze kennis hoop ik mensen te kunnen adviseren en hulp te bieden bij gedragsvragen of problemen. Dit doe ik onder andere ook tijdens de puppyconsulten die ik geef.

Verder ben ik getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen en heb ik thuis een Nova Scottia Duck Tolling Retriever “Flow”.

Dianne zd bewerkt

 

Nathalie van den Kemp – Paraveterinair

Mijn naam is Nathalie,

Na 12 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Koninklijke Marine ben ik in 2015 gestart aan de opleiding Paraveterinair dierenartsassistente.

Bij DAP Schouwen-Duiveland kreeg ik na mijn stage de mogelijkheid om te blijven werken. Zodoende ben ik sinds 2016 werkzaam bij deze praktijk.

Mijn werk is heel divers en wisselend, dit maakt het heel uitdagend! Mijn passie ligt bij het assisteren van operaties en de nazorg van deze patiënten in de opname. Daarnaast wil ik mijn kennis in het laboratorium verbreden doormiddel van verschillende nascholingen.

Naast mijn werk besteed ik veel tijd aan onze hond Fritz een Rhodesian Ridgeback van 6 jaar oud, sinds een aantal jaar woon ik samen met mijn vriend in Bruinisse.

Natalie zd bewerkt

 

Lisette Vlieger de Kok – Paraveterinair

Mijn naam is Lisette,

Na mijn opleiding voor paraveterinair in Barneveld ben ik in 2008 komen werken in deze praktijk. Paraveterinair zijn is een belangrijk deel van mijn leven, ik zorg graag voor mens en dier.
U zult mij regelmatig aan de telefoon krijgen of ik help u aan de balie. Ook begeleid ik eigenaren met het vinden van een juist dieet voor hun huisdier. Overgewicht is een veelvoorkomende gezondheidsklacht bij honden en katten, met het afvaltraject adviseer ik eigenaren over de juiste voeding en streven we samen naar een beter en gezonder gewicht van hond of kat.
Naast mijn werk ben ik getrouwd en moeder van een dochter, dagelijks zorg ik met haar voor onze dieren. We hebben drie katten, kippen en twee konijnen.

Lisette zd bewerkt

 

Denize van der poel – Paraveterinair

Mijn naam is Denize,

Eind juni 2018 deed ik mijn laatste examen hier in de praktijk, deze behaalde ik mede door de goede opleiding en leerzame stage op DAP schouwen-duivenland. Daarna ben ik gelijk aan het werk gegaan op de praktijk. Elke dag probeer ik nog zoveel mogelijk bij te leren in de praktijk. Het is geweldig om met zulke fijne collega’s te mogen werken. Het leukste vind ik toch wel de omgang met mens en dier te samen en de variatie door de dag heen.

Verder ben ik eigenlijk in mijn vrije tijd ook wel tussen de dieren te vinden. Een lieve teckel en grote rottweiler die mij elke dag opwachten. Mijn grote passie ligt in de spring paardensport hier train ik elke dag hard voor.  Thuis hebben wij een bedrijf met 20 a 30 paarden waar ik in mijn vrije tijd vaak te vinden ben.

Monica de Nooijer – Paraveterinair

Mijn naam is Monica,

In juni 2017 ben ik afgestudeerd als paraveterinair aan het Groenhorst College in Barneveld. Tijdens mijn opleiding ben ik hier op de praktijk in Zierikzee ook stage gelopen, waar ik een hele fijne tijd heb gehad. Sinds januari 2018 ben ik werkzaam hier in de praktijk. Het leukste vind ik alle verschillende dingen die je meemaakt. Geen dag is hetzelfde! Momenteel woon ik nog thuis met mijn ouders en onze 2 katten Spekkie en Droppie.

 

 

 

 

Iris Schulselaer – Paraveterinair

Mijn naam is Iris,

In 2009 heb ik mijn diploma paraveterinair behaald aan het prinsentuincollege in Breda. Vanaf 2015 ben ik ook daadwerkelijk gaan werken als paraveterinair en heb ik ervaring opgedaan in verschillende prakijken. Mijn passie voor dieren maakt dat ik dit beroep ontzettend leuk vind. Het is super veelzijdig en geen dag is hetzelfde. Ik ben erg blij dat ik momenteel deel uit mag maken van deze leuke praktijk met een super gezellig team. Thuis hebben wij 2 katten een ragdoll en een kruising siberische kat. Verder besteed ik veel tijd aan de dressuur paardensport. Ik heb zelf ook 2 dressuurpaarden waarvan 1 zelf gefokt.

9734a318-850f-4aec-8e3f-03b6fca998bd

 

 

Emy Breeman – Paraveterinair

Mijn naam is Emy,

Mijn naam is Emy, in 2019 heb ik mijn diploma voor paraveterinair in ontvangst mogen nemen op het Prinsentuin College in Breda en sinds juli 2020 ben ik werkzaam bij deze leuke praktijk. Wat het werk zo leuk maakt is de afwisseling, de uitdaging, de gezellige collega’s en de voldoening die het geeft als de dieren weer helemaal herstellen en de eigenaar tevreden is. Zelf heb ik 2 katten: Fleurtje en Smurfje. Ik woon in Sint Philipsland en mijn hobby’s zijn onder andere wandelen, lezen en creatief bezig zijn.