Euthanasie

Uw huisdier laten inslapen

Afscheid nemen van uw huisdier is niet makkelijk. Als de levenskwaliteit van een dier erg tekortschiet wordt vaak besloten tot euthanasie. De beslissing om een dier in te laten slapen wordt genomen in overleg met uw dierenarts.

De euthanasie kan bij ons op de praktijk of bij u thuis plaatsvinden. Binnen onze praktijk hebben wij een aparte afscheidskamer. Hier kunt u in alle rust afscheid nemen. De dierenarts dient eerst een verdovende injectie toe, waardoor uw dier binnen 5 tot 10 minuten in slaap valt. Uw dier is dan volledig onder narcose en voelt geen pijn of andere prikkels meer. Daarna volgt de definitieve injectie waarvan uw dier komt te overlijden.

Na het overlijden mag u beslissen wat er met uw huisdier moet gebeuren.  Wij nemen graag de tijd om samen met u deze opties te bespreken.

Vanaf woensdag 13 november is de afscheidsruimte door de bouwwerkzaamheden helaas niet meer beschikbaar.We hebben daarom een alternatieve ruimte ingericht in onze eerste spreekkamer, waar u in alle rust afscheid kunt nemen van uw huisdier.

Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip.

 _T2A6873 2

Euthanasiekamer 1Euthanasiekamer 2