Huisvesting konijnen en cavia’s

Konijnen en cavia’s zijn dieren die van gezelschap houden. Zorg daarom dat ze een maatje hebben. Laat geen mannetje en vrouwtje bij elkaar als u geen kleintjes wil. Het samen zetten van twee mannetjes leidt helaas vaak tot vechten. Twee vrouwtjes of een gesteriliseerd mannetje en vrouwtje samen is de beste combinatie.

Zorg dat uw dieren voldoende ruimte hebben. Beweging is namelijk goed voor de gezondheid. Naast een binnenhok (wind- en waterdicht), kunt u ook een buitenverblijf maken. Haal bij erg slecht weer of in de winter uw dieren het liefst naar binnen. Zorg ook dat het hok nooit in de volle zon staat.

Konijnen en cavia’s zijn echte planteneters. Beide soorten hebben doorgroeiende snijtanden en kiezen. Daarom is het belangrijk om altijd te voorzien in vers hooi en daarnaast brokjes en vers water. Cavia’s kunnen zelf geen Vitamine C aanmaken, daarom moet er extra Vitamine C in de voeding zitten (dit zit vaak al voldoende in cavia brokjes). Cavia’s moeten dus echt caviabrokjes eten en geen konijnenbrokken.

Heeft u nog vragen over de huisvesting van uw dieren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

_T2A5461slide