Reizen naar het buitenland

Het is fantastisch als uw huisdier met u mee kan op vakantie. Er zijn wel een aantal dingen waarmee u rekening moet houden. Hieronder sommen we ze voor u op:

– Allereerst moet elke hond, kat of fret die de Nederlandse grens passeert tegen Rabiës gevaccineerd zijn (dieren moeten hiervoor ouder zijn als 12 weken). Dit is een Europese regelgeving. De Rabiës vaccinatie moet minstens 21 dagen van tevoren gegeven worden. Deze enting geldt 3 jaar.

– Uw dier moet ook een officieel paspoort hebben en gechipt zijn. Het chipnummer staat voor in het paspoort. De dierenarts zal bij elke Rabiës enting ook de chip van uw hond controleren.

– Voor honden die naar Engeland, Schotland, Ierland, Noorwegen en Finland reizen gelden aanvullende voorwaarden: ze moeten 1-5 dagen voor aankomst in het betreffende land ontwormd worden bij de dierenarts. De dierenarts maakt hier ook een speciale aantekening van in het paspoort. Daarnaast tekent de dierenarts een gezondheidsverklaring af in het paspoort en wordt de chip van uw dier nogmaals gecontroleerd. Let op: reist u na 29 maart 2019 naar Engeland met uw huisdier? Lees dan de volgende website goed door. Het is voor ons nog onduidelijk wat er precies gaat veranderen. Het is sowieso wel raadzaam om een Rabies titerbepaling te laten doen bij uw dierenarts. Voor meer informatie over de Brexit mag u altijd telefonisch contact met ons opnemen: 0111-412180.

– Bij vakantie naar Zuiderse landen (bijvoorbeeld Spanje, Italië of Frankrijk) is het belangrijk om uw dier goed te beschermen tegen allerlei parasieten en wormen. Deze parasieten brengen ziektes over die in Nederland niet voorkomen, maar in de Zuiderse landen wel. Het advies is om dieren te ontwormen voor vertrek en een maand na thuiskomst met Milbemax, dit om te beschermen tegen hartworm. Daarnaast adviseren we om een Scalibor halsband aan te doen: deze beschermt tegen teken en zandvliegen.

Vraag uw dierenarts of assistente gerust om meer informatie. Daarnaast staan de invoereisen voor dieren op www.licg.nl.

Uw huisdier mee naar het buitenland

Uw huisdier mee naar het buitenland