Gebitsverzorging bij hond en kat

Een goede gebitsverzorging is erg belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier. Een gebit gezond houden begint bij een goede voeding. Brokken zijn het beste om tanden schoon te houden en de vorming van tandsteen te verhinderen (mechanisch reinigingseffect). Natvoer mag gerust af en toe gegeven worden, maar zal bij regelmatig gebruik sneller leiden tot tandplak. Voor dieren met aanleg voor tandsteenvorming hebben we ook speciale Dental voeding. Vraag uw dierenarts of assistente om de mogelijkheden.

Naast een goede voeding is het ook sterk aangewezen om thuis de tanden van uw hond of kat te poetsen. Als u hiermee begint op jonge leeftijd vinden dieren het vaak geen probleem. Gebruik geen menselijke tandpasta, maar speciale dierentandpasta. Dit is verkrijgbaar bij uw dierenarts of dierenspeciaalzaak.
Verder zijn er veel andere producten op de markt voor een gezond gebit: Dentasticks, Aquadent mondspoelwater (voor in de drinkbak), speciale speeltjes voor het gebit (bijvoorbeeld een Kong voor honden), enzovoorts.

Op de jaarlijkse controle beoordeelt de dierenarts het gebit van uw huisdier. Bij aanwezigheid van tandsteen en/of tandvleesontsteking zullen we adviseren om een gebitsbehandeling te laten doen. Dit is een ingreep onder narcose (tot op heden alleen mogelijk op locatie Zierikzee), waarbij de dierenarts het gebit eerst helemaal schoonmaakt. Slechte gebitselementen worden getrokken, al dan niet na het maken van een dentale röntgenfoto.

Jaarlijks in februari is het gebitsmaand, waarbij aandacht voor gebitsverzorging centraal staat. U kunt dan een afspraak maken bij een van onze paraveterinairen voor een gratis gebitscontrole. Ook hebben we dan korting op gebitsbehandelingen en gebitsproducten.

gebitsmaand

gebit