Gebitsbehandeling

Wist u dat 80% van de honden en katten ouder dan drie jaar last heeft van gebitsproblemen?

Gebitsproblemen ontstaan in fases. Eerst ontstaat tandplak op de tanden. Dit is een laagje van speekseleiwitten en bacteriën, wat met tandenpoetsen weggenomen kan worden. Als tandplak lang aanwezig is calcificeert het tot tandsteen, dit is een geelbruine verharde laag van afzettingen van bacteriën. Tandplak en tandsteen veroorzaken ontstekingen van het tandvlees en de tandwortel. Als dit lang genoeg duurt, gaat de tand of kies los staan.

Symptomen van een slecht gebit zijn:
– Verminderde eetlust
– Eten uit de bek laten vallen
– Rood en pijnlijk tandvlees
– Slechte mondgeur
– Speekselen
– Koorts en sufheid

Uw dierenarts controleert jaarlijks de gezondheid van het gebit van uw hond of kat. In het geval van een slecht gebit zal uw dierenarts adviseren het gebit te laten behandelen. Hiervoor kunt u een afspraak maken in Zierikzee. Gebitsbehandelingen bij dieren gebeuren altijd onder narcose. De dierenarts zal eerst al het tandsteen verwijderen. Daarna blijkt of het noodzakelijk is om eventueel röntgenfoto’s van de tanden of kiezen te nemen of dat er elementen getrokken moeten worden. Hierdoor kunnen de kosten van een gebitsbehandeling dan ook sterk variëren. Overleg vooraf goed met uw dierenarts over de hoeveelheid werk aan het gebit en de gezondheidstoestand van uw dier.

Lees in de infotheek van onze website hoe u een honden- en kattengebit gezond houdt en gebitsproblemen voorkomt.

Jaarlijks in februari hebben we gebitsmaand. Daarbij kunt u gratis een afspraak maken bij een van onze paraveterinairen om de gezondheid van het gebit van uw huisdier in te laten schatten. Daarnaast krijgt u 10% korting op gebitsbehandelingen en alle gebitsverzorgingsproducten.

Gebitsbehandeling bij een hond

Gebitsbehandeling bij een hond