Artrose

Artrose is een veel voorkomend probleem bij oudere honden en katten. Bij artrose gaat de kraakbeenkwaliteit sterk achteruit. Daardoor ontstaan kleine ontstekingsprocessen in het gewricht en worden osteofyten gevormd op de rand van het gewricht. Hierdoor ontstaat pijn en wordt de beweeglijkheid beperkt.

Symptomen van artrose zijn:
– Stram en stijf opstaan (opstart kreupelheid)
– Mank lopen
– Niet meer op de bank of in de auto kunnen springen
– Dikkere, pijnlijke gewrichten

Artrose is niet te genezen, maar gelukkig kan het proces wel vertraagd en ondersteund worden met de juiste voeding en medicatie.

Behandeling en ondersteuning van artrose 
VoedingRoyal Canin Mobility C2P+: deze smakelijke voeding ondersteunt de gewrichten en gaat overgewicht tegen. Ideaal voor de oudere hond!
Flexadin Plus en AdvancedDeze koekjes geeft u eenmaal per dag. Ze gaan artrose tegen en ondersteunen bij gewrichtsproblemen.
OvergewichtOvergewicht is geen oorzaak van artrose, maar helpt niet in de behandeling ervan. Zorg dus dat uw dier op een gezond gewicht is.
PijnstillingBij meer gevorderde stadia van artrose kan pijnstilling gegeven worden. Overleg met uw dierenarts over de beste mogelijkheid voor uw hond of kat.
Anabolin injectieSpeciaal voor dieren die weinig spieropbouw hebben als gevolg van ouderdom of gewrichtsproblemen. Werkt ongeveer 4 tot 6 weken.
Anartron injectieVoor de behandeling van kreupelheid en pijn ten gevolge van artrose.
BewegingRust roest! Gecontroleerde en regelmatige beweging is belangrijk.

Elk dier is uniek. Overleg altijd met uw dierenarts voor de beste behandeling voor uw hond of kat. Wij bieden tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een artrose bewegingsprogramma. Paraveterinairen Dianne van den Heuvel en Denize van der Poel zullen met u een plan en regelmatige controles opstellen, om zodoende uw dier goed te begeleiden.

Ondersteuning bij artrose

Ondersteuning bij artrose