Reizen naar Engeland

Er heerst nog steeds veel onduidelijkheid over de Brexit: het uitstappen van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dit heeft zeer waarschijnlijk ook gevolgen voor het reizen met uw huisdier van en naar Engeland. Afhankelijk van de onderlinge afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU, zullen er (waarschijnlijk) nieuwe regels komen. Momenteel weten wij nog niet precies wat er gaan veranderen, omdat de situatie nog erg onduidelijk is.

Bent u van plan om binnenkort naar Engeland te reizen? Lees dan deze website goed door.

Als u na 29 maart 2019 naar Engeland wil reizen met uw huisdier is het raadzaam om voor alle zekerheid een Rabies titerbepaling (bloedonderzoek) te laten doen bij de dierenarts. Deze bloedtest kan 30 dagen na het zetten van de Rabies vaccinatie gedaan worden (of meteen bij dieren die al een geldige Rabies vaccinatie hebben). De uitslag volgt schriftelijk na ongeveer 6 weken. Let op: na de bloedtest geldt mogelijk (afhankelijk van hoe scherp de regels worden) een wachttijd van 3 maanden om Engeland in te gaan met uw dier.

Wij houden u up-to-date over alle veranderingen betreffende de Brexit. Voor verdere vragen of informatie mag u altijd contact opnemen: 0111-412180.

brexit