DAP Schouwen-Duiveland in actie tegen Rabiës

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft recentelijk tot doel gesteld om in 2030 de wereld rabiës (=hondsdolheid) vrij te krijgen. Dat is een mooi streven want een besmetting met hondsdolheid is afschuwelijk en dodelijk. Het treft vooral kinderen in de armste regio’s van de wereld. Het streven is realistisch. Bij vaccinatie van 70% van alle gedomesticeerde honden (in de gebieden waar de ziekte heerst) wordt de infectiecyclus doorbroken en zal deze uitsterven. Met een breed gedragen, gezamenlijke inspanning is het haalbaar. Wereldwijd zijn veel grote en kleine NGO’s al actief om, d.m.v.. vaccinaties en educatie dit doel te bereiken.

Onze dierenarts Eveline Mus gaat in januari twee weken naar Tanzania om met een Britse NGO: Mission Rabiës mee te helpen met deze campagne. Zij zal deelnemen in hun vaccinatieproject. Mission Rabiës is, om de kosten te dekken, afhankelijk van fondsenwerving. De organisatie is al enkele jaren actief in Afrika en Azië en levert goed werk.

Deze dagen zult u op de balie in de praktijk een schaal met heerlijke zelfgebakken versnaperingen én een collectebus vinden. Voor 2 Euro in de collectebus is zo’n heerlijk hapje voor u en wordt een hond in Tanzania gevaccineerd!

Alvast erg bedankt voor uw hulp!

48379475_2366640046682735_5617578843893137408_n